—–

Asger Christensen

Mit navn er Asger Christensen. Jeg er landmand på en kvæggård ved Kolding og stiller op til Europa-Parlamentet d. 26. maj.

I 36 år har jeg været gift med min kone Inge Schelde og sammen har vi 4 børn i alderen 23-31 år.

EU kan ofte føles langt væk. Min vision er, at EU skal i øjenhøjde. Mit ståsted er i den danske muld, og den skal plantes solidt i Bruxelles’ brosten. Den kombination vil give sund fornuft.

Jeg ved som selvstændig erhvervsdrivende, hvad EU’s politik betyder for min pengepung – hver dag. Jeg ønsker en klar definition på, hvad der skal bestemmes i EU og i Danmark.

Med mig i EU får I en erhvervsmand med begge ben plantet på jorden.
—–

Mine tre mærkesager

Investering i grøn teknologi og forskning
Vi bliver nødt til at sætte fuld vind i sejlene på den grønne omstilling. Det skal vi blandt andet gøre ved at investere massivt i grøn teknologi og forskning. Vi skal høste frugterne af de teknologiske fremskridt.

Mindre bureaukrati i erhvervslivet
Som selvstændig erhvervsdrivende ved jeg præcis hvor skoen trykker, når det kommer til EU-lovgivning og bureaukrati. Papirnusseriet og regeltyranniet koster simpelthen for mange penge for virksomhederne. Klart, nogle af reguleringerne er nødvendige for at bevare den høje kvalitet, men mere tid skal kunne bruges at rent faktisk at drive virksomhed.

Styrkede ydre grænser
Vi har de senere år set massevis af migrantstrømme i Europa. Den fri bevægelighed i Europa er udfordret. Derfor er det nødvendigt at styrke de ydre grænser massivt, så vi ikke længere behøver at lukke de indre grænser.
—–—–

Privat

  • Kommer oprindeligt fra Tarm ved Skjern
  • Selvstændig landmand siden 1982
  • Gift med Inge Schelde
  • Har 4 børn i alderen fra 23-31 år
  • Er 9. generation på Nørupgaard
  • Driver 400 hektar og har 650 malkekøer
  • Har cyklet med Team Rynkeby til Paris 3 gange.
  • Har cyklet med Cykelnerven og Skleroseforeningen 3 gange.